WOrld Best North Indian Pickles#28

उत्तर भारत में हर प्रकार की सब्जी होती हो व हर सब्जी का अचार।
मूली के अचार के लीए मूली धोकर छीलकर धूप में सुखा लें।
फीर एक कांच के जार महाभारत मूली में स्वादानुसार नमक, लाल मिर्च , हल्दी , पिसी दरदरी सरसों के दाने1चम्मच व जरा सा 1 चुटकी हींग व सरसों का तेल मिलाकर धूप में रखकर छन्नी से ढ़क दें। रोज हिलाकर चलाएं। 2दिन में अचार तैयार।
सरसों ससे खट्टा हो जाता है।

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s