SPINACH paneer:-(UP Dish-1)

Spinach is known as palak. 

so it is called palak paneer. 

Things we use:-

250gm  boiled spinach, 

1big t spoon oil, trmeric, red chilli powder, garlic, green chilli,  coriemder, 5/6tomatos. 

uses  of them:-

 take 250gmboiled spinach+4to6tomatos and grind in grinder

. Now take a pan  and put 1, bif spoon oil+heatproperly+jeera+2/3p garlic+1tspoon termic+red chilli powder+tomato spinach paste. mix it and boil it. 

garnish with greated ginger and  green coriender pc

259ग्राम उबला पालक लें। 6टमाटर के साथ पालक को मिक्सी मे पीस लें। अब एक पैन मेतेल गर्म कर 1/2चम्मच जीरा, एक चम्मच, 1/2पिसी लालमिर्च, हल्दी, 2लहसुन की कली, एक मोटी हरीमिर्च हल्का सा भूनें व पालक टमाटर पेस्ट को मिला दें।
एक उबाल आनेपर गैस धीमी कर चलाते रहे व गैस बंद कर दें।
पालक पनीर तैयार है।
हरे धनिया को महीन कट कर गार्निश करें व गर्म गर्म सर्व करें।
व बताएं कि डिश कैसी लगी। 

ये एनीमिया व कलर ब्लाइंड नेस दूर करता है।
take250gm boiled spinach+5, or6tomatoes=>mix in grinder=paste of both. 

take  1spoon oil in a frypan +heat properly+1tsjeera+termeric2ts+2garlic  pieces+ red chilli and salt(according to taste)+boil on heat=after 2minute,  

garnish with choped fresh coridnder and mrlt pure ghee andserve it.

 tasty  Palak paneer is ready. taste and tell me,,,,,, 

   

       see  Blog -90(Besan), 49

         SANGHARSH 78

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s